Beste vrijstaande koelvriescombinatie van 2022Nieuwe vrijstaande koelvriescombinatie kopen?

Of je nu een nieuwe keuken of een al bestaande keuken hebt waar je een nieuwe vrijstaande koelvriescombinatie voor zoekt, er is voor elke keuken wel een passende koelvriescombinatie te vinden. Het aanbod is groot en koelvriescombinaties verschillen in grootte, inhoud, indeling, energielabel, prijs en gebruikersgemak. Omdat te voorkomen dat jij alle eigenschappen van de koelvriescombinaties tegenover elkaar moet zetten, helpen we je op weg en zetten we de beste vrijstaande koelvriescombinaties op een rij. Ook zetten we op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een nieuwe vrijstaande koelvriescombinatie. Zo kies je met gemak de voor jou het meest geschikte koelvriescombinatie.

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

De beste vrijstaande koelvriescombinatie

De kosten voor een vrijstaande koelvriescombinatie liggen ongeveer tussen de €300 en €3000. Je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt. Voor een Amerikaanse koelvriescombinatie met 2 deuren en een ijsblokjesmachine betaal je wat meer, maar dan heb je ook meer. De prijs wordt niet alleen bepaald door het gebruiksgemak, maar ook door de kwaliteit en daarmee de duurzaamheid. Hoe duurder een vrijstaande koelvriescombinatie, hoe beter de kwaliteit. Deze vuistregel gaat op voor de meeste koelvriescombinaties, maar de prijs-kwaliteit verhouding varieert per product. Om je op weg te helpen kiezen wij voor de top 4 van de beste vrijstaande koelvriescombinaties. Deze gekozen koelvriescombinaties hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding op basis van de eigenschappen en de recensies van gebruikers. Zo hoef je zelf niet op zoek, maar selecteren wij de top 4 voor jou. De top 4 beste koelvriescombinaties worden dagelijks ge-update zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste producten.

Voordelen van een vrijstaande koelvriescombinatie

Een vrijstaande hoge koelvriescombinatie biedt een aantal voordelen, die we voor jou op een rij gezet hebben:

  1. Een koelvriescombinatie combineert beide functies: het koelen en vriezen van het eten en drinken. Hierdoor kun je, indien deze groot genoeg is, vaak met één apparaat uit de voeten en voorkom je dat je meerdere apparaten nodig hebt. Dit scheelt niet alleen in ruimte, maar ook in energiekosten.
  2. Een vrijstaande koelvriescombinatie wordt, zoals de naam al zegt, niet verstopt in een keukenkastje, maar krijgt een zichtbare plek in de keuken. Gelukkig zijn er tegenwoordig fraaie modellen zodat er voor elke keuken een geschikte koelvriescombinatie te vinden is. Van ‘camouflage koelvriescombinaties’ tot echte eye-catchers.
  3. Het scheelt vaak behoordelijk in aanscafprijs: twee apparaten kosten namelijk meer dan één.

Waar let je op bij de aankoop van vrijstaande koelvriescombinaties

Of je nu gaat voor een opvallende koelvriescombinatie of een neutrale koelvriescombinatie zodat deze juist niet teveel opvalt, er zijn voldoende opties voor iedereen. Naast de looks, de afmetingen van de koelvriescombinatie en de draairichting van de deur, koop je een koelvriescombinatie ook op andere kenmerken. Zo kun je bijvoorbeeld ook letten op de inhoud en de praktische kant van de koelkast. We zetten voor je op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een geschikte vrijstaande koelvriescombinatie, zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet!


Energielabel

Het energielabel van een vrijstaande koelvriescombinatie varieert van A+ tot A+++-10%. Een koelvriescombinatie is milieubewust bij een A+++ energielabel of hoger. Dit kan aanzienlijk schelen in energiekosten. Hoeveel je bespaart met een energiezuinigere koelvriescombinatie is te berekenen aan de hand van het energielabl zelf, kijk hiervoor naar het aantal kWh per jaar. Een zuinig model kost vaak in aanschaf wat meer, maar dit verdien je vrijwel altijd terug.

Nog een tip om energiezuinig te koelen: kijk goed naar de afmeting die je nodig hebt. Koop geen onnodig grote koelkast.

Koelkwaliteit

De koelkwaliteit bepaald hoe goed jou drinken en eten wordt bewaard. Een betere koelkwaliteit zorgt er uiteraard voor dat eten minder snel bederft. De koelkwaliteit van een koelvriescombinatie wordt bepaald door meerdere factoren: of er een inverter compressor aanwezig is, welke luchtcirculatie er gebruikt wordt, of er een vershoudzone is, of de temperatuur apart instelbaar is, of er een superkoel functie is en of er een anti-ijsvorming is. Daarnaast kijken we ook naar de bewaartijd bij stroomuitval, want hoe lang houdt de koelvriescombinatie het eten dan nog koel? Tenslotte kijken we naar de hoeveelheid invriesbaar eten per 24 uur: dus hoeveel kilogram kan er per 24 uur bevroren worden?

We delen de koelkwaliteit vervolgens op in drie klassen: de basisklasse, de middenklasse en de topklasse. We raden aan om een topklasse te kiezen. In deze koelvriescombinaties is het interne klimaat het beste geregeld.

Indeling

De indeling van de koelvriescombinatie is iets waar je in eerste instantie niet direct bij stil staat. Nu is het zonde om er tijdens het indelen van de geïnstalleerde koelvriescombinatie achter te komen dat de schappen niet praktisch zijn voor de voedingsmiddelen die jij kwijt wilt.

Het is altijd handig om te weten of de indeling aangepast kan worden. Bij sommige koelvriescombinaties is dit niet het geval, bij anderen kun je de schappen enkele centimeters aanpassen, en er zijn ook koelvriescombinaties waar je eindeloos creatief kunt zijn. Dat laatste is natuurlijk onwijs handig, maar misschien voor jou niet nodig.

Nog een tip om op te letten: het vriesgedeelte kan zowel boven als onder het koelgedeelte zitten. Het vriesgedeelte zit vaak onderaan, maar mocht het handig zijn om deze bovenaan te hebben dan kun je hier rekening mee houden.

Inhoud

Welke inhoud de koelruimte heeft hangt af van de grootte en de indeling van de koelvriescombinatie. Een vrijstaande koelvriescombinatie is variabel in grootte, dit geldt ook voor de verhouding tussen het koelgedeelte en het vriesgedeelte. Het koelgedeelte varieert van 150 tot 350 liter, waar het vriesgedeelte varieert van minder dan 60 tot meer dan 90 liter. Wil je weten of je pizzadoos in het vriesgedeelte past? De afmeting van een medium pizzadoos is 27 centimeter, een large pizzadoos 32 centimeter en een X-large pizzadoor 36 centimeter.

Draairichting van de deur

Ook is het nuttig om rekening te houden met de draairichting van de deur, met name bij een vrijstaande koelvriescombinatie. Bij een vrijstaande koelvriescombinatie is de kant van de deur vaak te wisselen, waardoor je zelf je voorkeur kunt instellen. Wel zo handig wanneer de koelkast naast een andere kast of muur staat en de draairichting inde ene richting dus wenselijker is dan de andere. Echter zijn er ook koelkasten waar dit niet het geval is, houdt hier dus wel rekening mee.

Anti ijs- en rijpvorming

Tegenwoordig hebben steeds meer koelkasten de anti-frost, smart-frost of low-frost functie. Dit zorgt ervoor dat je het vriesdeel (bijna) niet meer handmatig hoeft te ontdooien en schoonmaken. Deze functie voorkomt dat er ijs op de zijkanten van de vriezer verzameld, wat ruimte kan schelen in een vriezer, vooral wanneer je een kleine vriesruimte hebt. Bij een no-frost hoeft het vriesdeel helemaal niet ontdooit te worden, bij een low-frost moet dit ongeveer twee keer per jaar. Bij een koelvriescombinatie zonder deze functie wordt aangeraden om het vriesdeel zes keer per jaar te ontdooien.

Extra functies

De gebruiksvriendelijkheid wordt onder andere bepaald door de no-frost of low-frost functie en het kunnen herindelen van de indeling van de vrijstaande koelvriescombinatie. Toch zijn er nog wat kleine dingen waar je op kunt letten, welke wel degelijk handig kunnen zijn bij het gebruik van de koelvriescombinatie. Denk hierbij aan een flessenrek, of de deureigenschappen. Zo voorkomt een koelvriescombinatie met een soft closing deur dat de deur te hard dicht gaat. Ook kun je kiezen voor een koelvriescombinatie met een deuralarm of vrieslades in plaats van één vriesvak.

Geschikt voor een schuur

Een koelvriescombinatie kan ook in de schuur geplaatst worden. Wel zo handig, een extra opbergruimte die geen plaats inneemt in de (bij)keuken. Zeker bij een kleine keuken maar een groter huishouden is dit een ideale oplossing. Hiervoor houd je rekening met de temperatuur. Komt de temperatuur niet onder de 0 graden in de schuur? Dan kies je een koelvriescombinatie met een omgevingstemperatuur van 0 graden. Is de schuur geïsoleerd? Dan kun je ook kiezen voor een koelvriescombinatie met een SN, SN-T of SN-ST klimaatklasse. Deze koelvriescombinaties hebben een ondergrens van 10 graden. Is het toch kouder in de ruimte? Dan zal de koelvriescombinatie niet voldoende goed werken en kan het eten onvoldoende bevroren of gekoeld worden en hierdoor bederven. Het is dus handig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf voor een koelvriescombinatie voor de schuur!

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe koelvriescombinatie, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of vrijstaande koelvriescombinatie te maken heeft.

Hoe maak je een koelvriescombinatie schoon?

Het is belangrijk om je koelkast schoon en opgeruimd te houden. Dit artikel legt uit hoe je de koelvriescombinatie schoon kunt houden en je voedsel veilig kunt houden. Lees verder voor schoonmaaktips voor een koelvriescombinatie. De koelkast is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het schoonmaken van de keuken. Zowel rauw en gekookt voedsel als dranken en specerijen, het is van vitaal belang dat het apparaat schoon en hygiënisch wordt gehouden om het risico van voedselvergiftiging te verminderen. Het schoonmaken van de koelkast is echter niet zo eenvoudig als het schoonmaken van andere delen van de keuken en bepaalde producten mogen…Installatie van een koelvriescombinatie

De installatie van een koelvriescombinatie hoeft niet ingewikkeld te zijn, en kun je dan ook zelf proberen. De gebruiksaanwijzing geeft vaak al een handig overzicht van de stappen welke nodig zijn om een koelvriescombinatie te installeren. Echter kan het soms wat ingewikkeld opgeschreven zijn, en om je een richting te geven (op globaal niveau, en niet bedoeld voor één specifieke koelvriescombinatie) hebben we een aantal stappen voor je op een rij gezet. Aan de hand van het volgende stappenplan leiden we je door de installatie heen:Volg onderstaande belangrijkste stappen wanneer je de schoonmaak start: We beginnen bij de elektriciteitsinstallatie. Er…Hoe kun je een koelvriescombinatie ontdooien?

Handmatig de vriezer ontdooien is iets waar de meeste mensen weinig zin in hebben. Het is een rommelige en tijdrovende klus. De nieuwe vriezers en koelvriescombinaties hebben een no frost systeem, wat inhoud dat er geen ijsvorming tegen de wand ontstaat en ontdooien van de vriezer of het vriesdeel niet nodig is. Indien dit niet het geval is, zijn een aantal tips om het ontdooien van de vriezer makkelijker te maken wel zo handig.De beste manier om uw vriezer te ontdooien is om hem ‘gewoon’ te laten ontdooien als je hem hebt uitgezet. Als je online zoekt naar ‘vriezer ontdooien’,…Het assortiment vrijstaande koelvriescombinaties

Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties