Vrijstaande koel vriescombinatie

Wat is een vrijstaande koel vriescombinatie?

Of je nu een nieuwe keuken of een al bestaande keuken hebt waar je een nieuwe koel vriescombinatie voor zoekt, er is voor elke keuken wel een geschikte koel vriescombinatie te vinden. Het is de kunst om een geschikte koel vriescombinatie te vinden tussen alle bestaande modellen en merken die er beschikbaar zijn. Je koopt een koel vriescombinatie voor een aantal jaar en wilt daarom een weloverwogen keuze maken. Wij helpen jou met het kiezen van een geschikte koel vriescombinatie, zodat jij precies weet wat voor jou de beste koop is.

Een vrijstaande hoge koel vriescombinatie biedt een aantal voordelen, die we voor jou op een rij gezet hebben:

  • Deze koel-vriescombinatie beperkt de ruimte tot een vierkante meter en gebruikt vooral de verticale ruimte zeer nuttig, hierdoor heb je geen ruimte voor zowel een vriezer als koel vriescombinatie naast elkaar nodig.
  • De vriesruimte is vaak groter dan de vriesruimte in een kleinere koel vriescombinatie, wat geschikt is voor gezinnen. Dit hangt wel af van het model wat je kiest, want er zijn natuurlijk ook modellen met een kleiner vriesvak.
  • Een vrijstaande koel vriescombinatie wordt, zoals de naam al zegt, niet verstopt in een keukenkastje, maar krijgt een zichtbare plek in de keuken. Gelukkig zijn er tegenwoordig fraaie modellen zodat er voor elke keuken een geschikte koel vriescombinatie te vinden is. Van ‘camouflage koel vriescombinaties’ tot echte eye-catchers.
  • Het scheelt vaak kosten in het aankoopbedrag. Een aparte koel vriescombinatie en vriezer kost al snel meer dan een koel vriescombinatie omdat je hier voor 2 modellen kiest en betaald.

De beste vrijstaande koelvriescombinaties

De kosten voor een koel vriescombinatie liggen ongeveer tussen de €300 en €1700. Je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt. Voor een Amerikaanse koel vriescombinatie met 2 deuren en een ijsblokjesmachine betaal je wat meer, maar dan heb je ook meer. De kwaliteit van de koel vriescombinaties is vaak beter wanneer deze duurder is, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Dat is ook de reden dat wij voor jou een top 5 maken met koel vriescombinaties die op basis van eigenschappen, prijs en recensies van kopers en gebruikers zijn gekozen, zodat jij een koel vriescombinatie kan kiezen die voor jou de beste koop is.

Koelvries-combinatie.nl is
Officieel partner en adviseur van

partner coolblue
partner wehkamp

Eigenschappen vrijstaande koelvriescombinatie

Merken welke vrijstaande hoge koel vriescombinaties aanbieden zijn: AEG, Beko, Bosch, Qxquisit, Frilec, Haier, Hisense, Indesit, Inventum, LG, Liebherr, Miele, Samsung, Scancool, Siemens, Smeg, Whirlpool en Zanussi. Welk merk geschikte koel vriescombinaties voor jou heeft, hangt volledig af van het model en de eigenschappen die je zoekt. Je kunt gaan voor een opvallende koel vriescombinatie, waardoor je de koel vriescombinatie gebruikt als ‘meubelstuk’, maar je kunt ook gaan voor een neutrale koel vriescombinatie zodat deze juist niet teveel opvalt. Er zijn voldoende mooie witte, grijze, zilvere, zwarte en zelfs gekleurde koel vriescombinaties.

Naast de afmetingen en draairichting, koop je een koel vriescombinatie ook op andere kenmerken. Zo let je bijvoorbeeld ook op de inhoud en de praktische kant van de koelkast. Hier hebben we een aantal kenmerken op een rij gezet om rekening mee te houden:

De indeling van de koel vriescombinatie is iets waar je in eerste instantie niet direct bij stil staat. Want elke koelkast voldoet toch wel? Nu is het zonde om er tijdens het indelen van de geïnstalleerde koel vriescombinatie achter te komen dat de schappen niet praktisch zijn voor de voedingsmiddelen die jij kwijt wilt.

Het is altijd handig om te weten of de indeling aangepast kan worden. Bij sommige koelkasten is dit niet het geval, bij anderen kun je de schappen enkele centimeters aanpassen en er zijn ook koelkasten waar je eindeloos creatief kunt zijn. Dat laatste is natuurlijk onwijs handig, maar misschien voor jou niet nodig. Dit is handig om voor jezelf na te gaan, vooral wanneer je veel of juist weinig flessen/pakken kwijt wilt in je koelkast.

Welke inhoud de koelruimte kan hebben is natuurlijk ook afhankelijk van de totale afmeting van de plek waar de vrijstaande koel vriescombinatie ingebouwd gaat worden. Echter zijn er altijd koel vriescombinaties met meer of minder vriesruimte of koelruimte.

Ook is het nuttig om rekening te houden met de draairichting van de deur, met name bij een vrijstaandekoelkast. Bij vrijstaandekoelkasten is de kans van de deur vaak te wisselen, waardoor je zelf je voorkeur kunt instellen bij het vrijstaandeen van de koelkast. Echter zijn er ook koelkasten waar dit niet het geval is, houdt hier dus wel rekening mee.

Tegenwoordig hebben steeds meer koelkasten de anti-frost, smart-frost of low-frost functie. Dit zorgt ervoor dat je de vriezer (bijna) niet meer handmatig hoeft te ontdooien en schoonmaken. Deze functie voorkomt dat er ijs op de zijkanten van de vriezer verzameld, wat ruimte kan schelen in een vriezer, vooral wanneer je een kleine vriezer hebt.