Wat kun je wel en niet in de koelkast bewaren?


Een van de hardere vragen is uitzoeken of er iets in de koelkast gaat. Bepaalde voedingsmiddelen horen niet in de koelkast, zoals tomaten – die worden melig en geurloos in de koelkast – dus houd ze comfortabel bij kamertemperatuur. Uien, pompoen en aardappelen doen het het beste in een koelere omgeving met weinig vocht, dus bewaar ze in een donkere kast of een andere plaats buiten de koelkast. Avocado’s en veel fruit zijn prima om op de aanrecht te laten rijpen, maar kunnen ook in de koelkast gaan om het proces te vertragen als dat nodig is. Kruiden kunnen in de koelkast of in een vaas op het aanrecht worden bewaard als ze met een paar dagen worden gebruikt.

Dan is er de grijze zone: voedingsmiddelen die kunnen worden gekoeld om maximale versheid en kwaliteit te behouden, maar die niet gekoeld hoeven te worden als u ze relatief snel gebruikt. Bijvoorbeeld, noten, notenbloem en veel notenpasta’s zijn prima te bewaren in de kast, maar koeling zal helpen om de natuurlijke oliën te behouden en notenpasta’s te scheiden. Koel deze spullen als uw huis warm is of als u deze producten niet binnen een paar weken (of allebei) zult gebruiken.

Volkoren meel – dat gezonde oliën en voedingsstoffen bevat – en oliën met een laag gehalte aan verzadigd vet zoals canola-olie, saffloerolie en olijfolie zullen langer meegaan als ze in de koelkast worden bewaard, weg van de warme temperaturen. Maar nogmaals, als je elke week muffins met amandelmeel maakt, is het prima om de bloem bij kamertemperatuur op te bergen. Kortom: als deze producten lang in uw keuken liggen, zorgt het plaatsen in de middelste of bovenste planken van uw koelkast (of zelfs van bevriezend meel) voor het voorkomen van smaken die zich in de loop van de tijd kunnen ontwikkelen.

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties