Wat kun je in de koelladen van de koelkast bewaren?


Het doel van de koelladen is om vochtige omstandigheden te behouden die groenten en fruit helpen behouden. Maar maak niet de fout om al uw producten samen in een fruit en groente te gooien. Veel vruchten, waaronder appels, perziken, pruimen, peren en meloenen, produceren ethyleen, een chemische stof die ze helpt rijpen. Helaas kan het geproduceerde ethyleen ook de rijping in andere planten bevorderen, waardoor groenten geel, slap of zelfs scheutig worden. Bewaar daarom groenten in een lade en fruit in een andere lade.

Fruit en groenten moeten worden gewassen voor het eten, maar te veel vocht kan voedsel van rijp naar verrot brengen. Het doel is om fruit en groenten te wassen wanneer het uitkomt, maar niet zo lang van tevoren dat ze waarschijnlijk zullen bederven wanneer je ze opeet. Bij het wassen van fruit, kun je extra vocht verwijderen door in een vergiet af te tappen, af te drogen met een papieren handdoekje of een slacentrifuge te gebruiken. Bessen zijn bijzonder kwetsbaar, dus wees voorzichtig en neem ze binnen een dag of twee op en bewaar ze op de bovenste plank van de koelkast. Na het wassen zet je groenten en kruiden in een plastic zak of bak met een stuk keukenrol om overtollig vocht en al het andere op te zuigen in schone (en bij voorkeur heldere) containers. Plaats de containers terug in de laden voor langdurige opslag of op de bovenste plank waar u ze sneller ziet en opeet.

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties