Mijn koelvriescombinatie vriest niet en maakt een tikkend geluid


Start relais


Het startrelais levert stroom aan de compressor. Als het startrelais niet goed werkt, kan de compressor af en toe of helemaal niet draaien. Als de compressor niet draait, zal de vriezer niet afkoelen. Om te bepalen of het startrelais defect is, koppelt u de vriezer los en verwijdert u het startrelais van de compressor. Gebruik een multimeter om het startrelais te testen op continuïteit tussen de start- en run-klemmen. Als het startrelais geen continuïteit heeft of als het geuren ruikt, vervangt u het.


Compressor


De compressor is een motor die het koelmiddel comprimeert en het koelmiddel door de verdamper- en condensorbatterijen laat circuleren. Gebruik een multimeter om de continuïteit tussen de elektrische pinnen aan de zijkant van de compressor te testen. Als er een open circuit is, is de compressor defect. Als de compressor defect is, moet deze worden vervangen door een bevoegde technicus. Als de compressor niet defect lijkt te zijn, test u het startrelais en voert u de condensator uit. Als het startrelais of de run-condensator defect zijn, zullen ze voorkomen dat de compressor draait.

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties