Mijn koelvriescombinatie vriest niet en maakt een tikkend geluid


Start relais


Het startrelais levert stroom aan de compressor. Als het startrelais niet goed werkt, kan de compressor af en toe of helemaal niet draaien. Als de compressor niet draait, zal de vriezer niet afkoelen. Om te bepalen of het startrelais defect is, koppelt u de vriezer los en verwijdert u het startrelais van de compressor. Gebruik een multimeter om het startrelais te testen op continuïteit tussen de start- en run-klemmen. Als het startrelais geen continuïteit heeft of als het geuren ruikt, vervangt u het.


Compressor


De compressor is een motor die het koelmiddel comprimeert en het koelmiddel door de verdamper- en condensorbatterijen laat circuleren. Gebruik een multimeter om de continuïteit tussen de elektrische pinnen aan de zijkant van de compressor te testen. Als er een open circuit is, is de compressor defect. Als de compressor defect is, moet deze worden vervangen door een bevoegde technicus. Als de compressor niet defect lijkt te zijn, test u het startrelais en voert u de condensator uit. Als het startrelais of de run-condensator defect zijn, zullen ze voorkomen dat de compressor draait.

De koelvriescombinatie keuzehulp

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe koelvriescombinatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.