Vind je nieuwe
SMEG koelkast

Prijsvergelijking en prijsinformatie
van jouw nieuwe SMEG koelkast

Wat is een SMEG koelkast?

De Smeg koelkasten, diepvriezers en koelvriescombinaties vormen een uitgebreid assortiment met voor iedere consument een passend product. Zowel inbouwkoelkasten als vrijstaande een vrijstaande SMEG koelkast. Het design loopt uiteen van modern, stoer en roestvrijstaal tot elegante retro modellen in felle en zachte kleuren. De producten dienen zo niet alleen als koeling of vriezer maar staan ook centraal in de keuken en zorgen voor een Italiaans tintje, passend bij elk type keuken. Smeg koelkasten bevatten niet alleen aan de buitenkant ook voor detail. Naast de buitenkant is bij een Smeg koelkast de binnenkant ook van belang. De indeling van de Smeg koelkast is zo ingericht dat de ruimte het beste benut wordt met een handig en stijlvol chromen flessenrek wat de flessen met zo min mogelijk ruimte toch functioneel in de koelkast stalt. De binnendeur van de Smeg koelkasten bevat ook schappen met verschillende opbergmogelijkheden welke de indeling van de koelkast nog overzichtelijker maakt. De Anti Frost functie zorgt ervoor dat de vriezer minder onderhoud nodig heeft en de zijkanten/voedingswaren niet onder komen te zitten met ijs, waardoor ook hier de ruimte uiterst nuttig benut wordt.

Ons SMEG koelkasten assortiment

Koelvries-combinatie.nl is
Officieel partner en adviseur van

partner coolblue
partner wehkamp

Voor- en nadelen SMEG

Wanneer je opzoek bent naar een SMEG koelkast zijn er een aantal voor een nadelen die je in gedachten moet houden.

Voordelen

  1. Zuinig met energie: klasse A+/A++
  2. No Frost systeem (niet op alle modellen)
  3. Veel netto ruimte
  4. Goede sluiting van de deur
  5. Fraai design
  6. Keuze uit veel verschillende modellen
  7. Bijpassende grote en kleine keukenapparatuur
  8. De Smeg koelkasten verliezen weinig waarde na een aantal jaar gebruik

Nadelen

  1. Redelijk duur in aanschaf
  2. Vrijwel nooit acties of aanbiedingen

SMEG koelkast kopen?

Bij het kopen van een Smeg koelkast zijn er een aantal dingen van belang. Je wilt dat het je eten op een goede manier conserveert maar je wilt ook dat hij functioneel en van kwaliteit is. Om te zorgen dat je niks over het hoofd ziet hebben we hier een lijstje met vragen om ervoor te zorgen dat jij jou Smeg koelkast weloverwogen kiest:

Over SMEG

Smeg is een Italiaans familiebedrijf, opgericht in 1948 door Vittorio Bertazzoni, dat inmiddels de harten van mensen over de wereld veroverd heeft met haar Italiaanse design keukenapparatuur. Al meer dan 60 jaar staat de apparatuur van Smeg bekend op haar smaakvolle en elegante design die een lust voor het oog vormt. Zo zijn de toonaangevende producten niet alleen functioneel maar ook een eyecatcher in de keuken. De apparatuur van Smeg loopt uiteen grote huishoudelijke apparatuur zoals fornuizen, ovens, koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties tot kleine huishoudelijke apparatuur zoals keukenmachines, koffiemachines, broodroosters en waterkokers. Smeg heeft verschillende lijnen welke elk een bepaalde stijl hebben, zo kun je je keuken precies geven wat het nodig heeft en past de apparatuur onderling perfect bij elkaar. Smeg heeft al verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zowel het unieke en mooie design, als de duurzaamheid en intelligentie van de technologie.

Apparatuur

De Classici lijn is de eerste lijn ontworpen door de architect van Smeg. Het is een combinatie van modern en toch tijdloos, door gebruik van roestvrijstaal. Naast koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties bevat de Classici lijn ook andere keukenapparatuur om jou keuken nog completer te maken.

Elk apparaat bevat dezelfde bedieningsknoppen zodat de apparaten perfect met elkaar matchen en jou keuken een mooi geheel vormt. Denk hierbij aan ovens, kookplaten, fornuizen, afzuigkappen, koffie machines, maar ook wijnklimaatkasten.

Stoer, elegant, industriëel

Deze woorden lijken lastig samen te gaan maar vormen in deze lijn alle 3 een rode draad. Welke uitstraling de Smeg keukenapparatuur in jou keuken heeft hangt af van de rest van jou keuken. Door het redelijk eenvoudige en strakke design in combinatie met roestvrij staal past dit in vrijwel elke keuken en geeft het precies die boost die jou keuken nodig had. Gegarandeerd dat je hier niet op uitgekeken raakt.

Apparatuur

De Elemnti lijn is simplistisch en elegant en past hierbij in elk mogelijk interieur. De strakke lijnen en minimale knoppen zorgen ervoor dat de apparatuur eenvoud en rust uitstraalt. Slim design zorgt ervoor dat de vormgeving niet te opvallend en ingewikkeld is zonder al te veel onnodige knoppen. De strakke handvaten zorgen voor een modern en toch tijdloos uiterlijk.

Naast de koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties die deze lijn bevat, zijn er meer apparaten die je in jouw keuken kunt plaatsen zodat je keuken een geheel vormt aan passende apparatuur. Daarmee bereik je precies wat je wilt bereiken met deze lijn, de simplistische elegantie die elke keuken kan gebruiken. Producten die bij jou koelkast passen zijn ovens, kookplaten, afzuigkappen en vaatwassers.

Vormgeving

Dat de vormgeving niet te ingewikkeld en extravagant is, was al duidelijk. Maar een groot voordeel is ook dat deze lijn in 3 kleuren verkrijgbaar is: antraciet, roestvrijstaal en zwart. Dit maakt het mogelijk om nog meer naar jouw persoonlijke voorkeur aan te passen. Zo geeft de Smeg apparatuur net dat unieke, tijdloze, rustige, elegante en misschien juist ook stoere wat jouw keuken nodig heeft.

Apparatuur

Het unieke vintage design geeft de producten van deze lijn een elegante, uitgesproken uitstraling. De levendige kleuren en retro vorm zorgen ervoor dat jou koelkast, vriezer of koelvriescombinatie het middelpunt van de keuken vormt. Het zal dan ook niet verbazen dat de eerste koelkast van deze lijn, de FAB koelkast, in de jaren ’90 meteen een groot succes was vanwege het bijzondere en uitgesproken karakter.

Naast koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties bevat deze lijn andere keukenapparatuur om jou keuken nog completer te maken. Zo heeft Smeg ook jaren ’50 afzuigkappen, vaatwassers en kleinere keukenapparatuur die kan stralen op jouw aanrechtblad zoals espressomachines, keukenmachines, broodroosters, waterkokers, slowjuicers en veel meer.

Kleurrijk

Echt overal is aan gedacht. Een Smeg koelkast, vriezer of koelvriescombinatie die vrijstaat in jouw keuken, hoeft echt niet grijs, wit of zwart te zijn. Smeg heeft werkelijk voor iedereen een passende kleur, van subtiel metallic of crème, flits lime groen of oranje tot zacht pastelblauw of roze. En daar blijft het niet bij, de koelkasten zijn in bijzonder veel kleuren en maten verkrijgbaar, niks is te gek.

SMEG design

Smeg legt een duidelijke nadruk op kwaliteit, technologie en design waarbij de Italiaanse roots en trots nog altijd te herleiden zijn. Volgens de familie die nog altijd aan het roer van het grote Italiaanse bedrijf staat, is design de manier om een product identiteit te geven. De aandacht voor detail en kleur zijn af te leiden aan de verschillende designs die Smeg ontworpen heeft. Dat de Smeg koelkast bekend staat om de toonaangevende designs zal je dan ook niets verbazen.

Technologie

Naast het design is ook de technologie een belangrijk punt van aandacht. De technologie zorgt voor het samenbrengen van de beste eigenschappen van de Smeg wat leidt tot hoge prestaties. Alle koelkasten en vriezers hebben 4 sterren wat staat voor het hoogste niveau van conserveren. De technologie gebruikt bij Smeg richt zich vooral op kwaliteit, flexibiliteit, gebruikerscomfort, duurzaamheid en, zoals al genoemd, design.

Duurzaamheid

Door de slimme oplossingen die Smeg bedacht heeft is elk keukenapparaat handig in gebruik en zo efficiënt mogelijk. Dit is niet alleen handig voor jou, omdat je het liefst de hele dag in de keuken staat, of juist zo snel mogelijk klaar wilt zijn, maar ook voor het milieu. De ontwerpen zijn zo duurzaam mogelijk en er wordt altijd gestreefd naar een minimaal energieverbruik. Alle typen koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties hebben energielabel A+/A++.