Hoe kun je een koel vriescombinatie ontdooien?

Handmatig de vriezer ontdooien is iets waar de meeste mensen weinig zin in hebben. Het is een rommelige en tijdrovende klus. De nieuwe vriezers en koel vriescombinaties hebben een no frost systeem, wat inhoud dat er geen ijsvorming tegen de wand ontstaat en ontdooien van de vriezer of het vriesdeel niet nodig is. Indien dit niet het geval is, zijn een aantal tips om het ontdooien van de vriezer makkelijker te maken wel zo handig.

De beste manier om uw vriezer te ontdooien is om hem ‘gewoon’ te laten ontdooien als je hem hebt uitgezet. Als je online zoekt naar ‘vriezer ontdooien’, kom je allerlei suggesties tegen hoe je het proces kunt versnellen. Echter deze methoden zijn niet altijd veilig en veel werken niet even goed. Ze kunnen ook uw vriezer beschadigen of breken en uw garantie ongeldig maken. Om snel een vriezer te ontdooien, volg je deze 10 eenvoudige stappen:

1

Schakel de vriezer uit en leg een oude krant rond de vriezer om te voorkomen dat water de vloer bereikt wanneer het ijs smelt. Leg vervolgens droge handdoeken in uw vriezer om water op te nemen terwijl het ontdooit. Vergeet niet om deze zo vaak uit te wringen of te vervangen door droge handdoeken om te voorkomen dat ze volgezogen raken.

2

Verwijder al het bevroren voedsel meteen. Om te voorkomen dat voedsel ontdooien, kun je ze in een koeltas of koelbox met koelelementen plaatsen. Als je geen koelbox hebt, kijk dan of een bereidwillige buur tijdelijk een deel of al je diepvriesproducten kan bewaren.

3

Verwijder alle laden, schappen en flessenhouders – alles dat kan worden verwijderd – en leg ze apart om te reinigen. Probeer ze niet te forceren als ze vastzitten vanwege het ijs. Je kunt ze later verwijderen wanneer het ijs smelt.

4

Als de vriezer een afvoerslang of een bak eronder heeft, zorg er dan voor dat dit klaar staat om het water hierin af te voeren terwijl het ijs smelt.

5

Wacht tot het ijs smelt. Je hebt waarschijnlijk een aantal van de volgende methoden gezien om dit proces te versnellen: het gebruik van een haardroger, behangstrippers, een warmtepistool, een stoomreiniger, ontdooien met autode-icer, ontdooien met zout of hakken op het ijs met een mes. Geen van deze methoden werken echt en met elke methode kun je de vriezer kapot maken. Daarbij is het ook niet veilig wanneer je elektriciteit met water mengt. Er zijn ook speciale diepvriesontdooiingssprays beschikbaar, maar de reviews die hierbij gegeven zijn, zijn gemengd en houd er dan ook rekening mee dat alles wat niet wordt aanbevolen door de fabrikant, de garantie ongeldig kan maken.

6

Maak de vriezer schoon, door ook in al die hoeken en gaten te komen waar stukjes vuil zich hebben verzameld. Droog de vriezer zo veel mogelijk door deze goed af te vegen met droge handdoeken, voordat je hem weer inschakelt. Doe je dit niet, dan zal er meteen weer ijs opbouwen tegen de rand aan.

7

Nadat de vriezer weer is ingeschakeld, geeft je hem de tijd om weer af te koelen voordat je het ingevroren voedsel weer in de koelkast legt. Dit kan enkele uren duren. Let op: al het voedsel dat is ontdooit is, mag niet opnieuw worden ingevroren.

Waarom zou je een vriezer ontdooien?

Om de eenvoudige reden dat je een opeenhoping van ijs hebt wat kostbare ruimte opneemt. Als je het ijs lang genoeg laat zitten, kan er voldoende ijs opstapelen om te voorkomen dat de deur goed sluit. Daarbij dient de opstapeling aan ijs als een isolator, waardoor de vriezer langer en harder moet werken om je eten koud te houden.

Wanneer ontstaat er ijs in de vriezer?

Ijs ontstaat doordat de deur van de vriezer te lang openstaat, maar ook door vocht op verpakkingen van eten, wat door de koude temperatuur wordt omgezet in ijs. Als je merkt dat er meer ijs rijpt dan normaal, en je weet dat je de deur van de vriezer dichtdraait zodra je voedsel erin hebt gegooid of eruit hebt gehaald, is het de moeite waard om je diepvriezer te controleren. Als je diepvriesafdichting sleht is, is het de moeite waard om een ​​nieuwe vriezer te kopen, want de elektriciteitskosten van een vriezer met slechte sluiting zijn een stuk hoger dan normaal.

Hoe vaak moet u een vriezer ontdooien?

Simpelweg zodra ijsvorming merkbaar wordt. Het is niet goed voor de kwaliteit van de ingevroren producten en voor het energieverbruik om het ijs lang te laten zitten. Dit kan per vriezer verschillen, maar er wordt aanbevolen dit minimaal jaarlijks te doen. Uiteraard hoeft dit niet als je een nieuwe vriezer met no frost systeem hebt.

Hoe ontdooi ik een vriesvak in een koel vriescombinatie?

Een vriesvak in een koel vriescombinatie ontdooien hoeft geen grote opgave te zijn, maar soms is er geen aparte bediening van beide elementen, wat het lastiger maakt. Als dat het geval is, moet je ook het voedsel uit de koelkast halen. Als de koel vriescombinatie een aparte deur heeft voor het vries- en koeldeel en verschillende bedieningselementen voor beide delen aanwezig is, is het veilig om voedsel in de koelkast te bewaren.

Waarom mag voedsel niet opnieuw ingevroren worden?

Er is een verhoogde kans op voedselvergiftiging wanneer je ontdooit voedsel opnieuw invriest. Dit geld niet voor voedsel dat ontdooit is en vervolgens gekookt is, in dat geval mag het wel opnieuw ingevroren worden. Het advies is dat ontdooid voedsel maximaal twee dagen in de koelkast kan worden bewaard voordat het moet worden gekookt of weggegooid.