Beste kleine koelvriescombinatie van 2022Nieuwe kleine koelvriescombinatie kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe koelvriescombinatie? Dan zul je zien dat een koelvriescombinatie verkrijgbaar is in alle soorten en maten. Van een grote Amerikaanse koelvriescombinatie voor het hele huishouden tot een kleine koelvriescombinatie die dienst kan doen als een bier- of broodbeleg opslag in een kleine studentenkamer. Wel zo handig als je weinig ruimte hebt, maar wel eten en/of drinken wilt koelen of invriezen. Een ander voordeel van een kleine koelvriescombinatie is dat deze een stuk minder energie verbruikt.

Er zijn twee typen binnen de kleine koelvriescombinatie: een ‘tafelmodel’ of een ‘mini koelvriescombinatiet’. Een tafelmodel heeft een afmeting van 85 centimeter hoog en 48 tot 61 centimeter breed. Ben je op zoek naar een kleine koelvriescombinatie? Let dan goed op of er een vriesdeel in zit. Een tafelmodel heeft namelijk niet altijd een vriesdeel. Heeft een kleine koelvriescombinatie dit wel, dan zal het vriesdeel een inhoud van 11 tot 19 liter hebben. Dit is klein maar kan zeker voldoende zijn in een één- of tweepersoonshuidhouden, of als er een tweede koelvriescombinatie in de bijkeuken of garage staat. Het vriesvak heeft een eigen deur, waardoor de temperatuur goed gereguleerd blijft.

Een mini koelvriescombinatie heeft een afmeting van 52 centimeter hoog en 44 centimeter breed. De inhoud komt dan neer op ongeveer 35 tot 42 L en is echt bedoeld om op een andere koelvriescombinatie of op een bar te plaatsen. Dit kan natuurlijk ook dienen als een kleine koelkast voor de essentiële dingen in een studentenkamer. De mini koelvriescombinatie is niet geschikt voor een 2- of meerpersoons huishouden.

Behalve de afmeting, is er meer om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe kleine koelvriescombinatie. Denk aan: het energielabel, de draairichting van de deur, wel of geen no frost. Let er ook goed op of er een vriesvak in zit. In deze modellen is dat niet standaard het geval.

Het energielabel

Dit bepaald de gebruikerskosten. Een voordeel van een kleine koelvriescombinatie of een mini koelvriescombinatie is natuurlijk dat deze al minder energie verbruikt: er moet tenslotte minder ruimte gekoeld worden. Toch is een gusntig energielabel niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De jaarlijkse energiekosten zullen aanzienlijk lager zijn. Mocht de aankoopprijs dus hoger liggen, dan verdien je dat vaak (meer dan) terug!

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

De beste kleine koelvriescombinatie


De beste kleine koelvriescombinatie wordt gekozen op basis van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze wordt weer bepaald door meerdere factoren, denk aan het energielabel, de duurzaamheid van het product, het gebruikersgemak en natuurlijk de prijs. Hoe beter het energielabel, hoe beter voor het milieu en de portemonnee. Hoe beter de materialen en hoe beter de bouwkwaliteit, hoe duurzamer het product en hoe langer je er plezier van hebt. Maar ook het gebruikersgemak wordt meegenomen: is de indeling variabel en dus aan te passen aan bepaalde behoeften? En is de draairichting van de deur handig? Hoe is de bediening? Hierin wordt de mening van de consument als belangrijk gezien en die stempel is dan ook doorslaggevend.


Het assortiment kleine koelvriescombinaties

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe koelvriescombinatie, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of vrijstaande koelvriescombinatie te maken heeft.

Hoe maak je een koelvriescombinatie schoon?

Het is belangrijk om je koelkast schoon en opgeruimd te houden. Dit artikel legt uit hoe je de koelvriescombinatie schoon kunt houden en je voedsel veilig kunt houden. Lees verder voor schoonmaaktips voor een koelvriescombinatie. De koelkast is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het schoonmaken van de keuken. Zowel rauw en gekookt voedsel als dranken en specerijen, het is van vitaal belang dat het apparaat schoon en hygiënisch wordt gehouden om het risico van voedselvergiftiging te verminderen. Het schoonmaken van de koelkast is echter niet zo eenvoudig als het schoonmaken van andere delen van de keuken en bepaalde producten mogen…Hoe kun je een koelvriescombinatie ontdooien?

Handmatig de vriezer ontdooien is iets waar de meeste mensen weinig zin in hebben. Het is een rommelige en tijdrovende klus. De nieuwe vriezers en koelvriescombinaties hebben een no frost systeem, wat inhoud dat er geen ijsvorming tegen de wand ontstaat en ontdooien van de vriezer of het vriesdeel niet nodig is. Indien dit niet het geval is, zijn een aantal tips om het ontdooien van de vriezer makkelijker te maken wel zo handig.De beste manier om uw vriezer te ontdooien is om hem ‘gewoon’ te laten ontdooien als je hem hebt uitgezet. Als je online zoekt naar ‘vriezer ontdooien’,…Installatie van een koelvriescombinatie

De installatie van een koelvriescombinatie hoeft niet ingewikkeld te zijn, en kun je dan ook zelf proberen. De gebruiksaanwijzing geeft vaak al een handig overzicht van de stappen welke nodig zijn om een koelvriescombinatie te installeren. Echter kan het soms wat ingewikkeld opgeschreven zijn, en om je een richting te geven (op globaal niveau, en niet bedoeld voor één specifieke koelvriescombinatie) hebben we een aantal stappen voor je op een rij gezet. Aan de hand van het volgende stappenplan leiden we je door de installatie heen:Volg onderstaande belangrijkste stappen wanneer je de schoonmaak start: We beginnen bij de elektriciteitsinstallatie. Er…Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties