Kleine koel vriescombinatie kopen?

Een koel vriescombinatie is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Van een grote Amerikaanse koel vriescombinatie tot een kleine koel vriescombinatie die dienst kan doen als een bier- of broodbeleg opslag in een kleine studentenkamer. Wel zo handig als je weinig ruimte hebt, maar wel de behoefte hebt om je eten en/of drinken koud te houden. Daarnaast is een voordeel van een kleine koel vriescombinatie dat deze ook minder energie gebruikt, aangezien hij toch standaard aan zal staan.

Een kleine koel vriescombinatie wordt onderverdeeld in ‘tafelmodellen’ of ‘mini koelkasten’. Een tafelmodel heeft een afmeting van 85 centimeter hoog en 48 tot 61 centimeter breed. Wanneer je online zoekt naar koelkasten is het wel van belang dat je selecteert, of anders goed oplet, dat er een vriesonderdeel in zit. Veel koelkasten van deze afmeting hebben namelijk geen vriesonderdeel. Een kleine koel vriescombinatie zal ook een kleine vriezer bevatten, je moet dan denken aan een vriezer van 11 tot 19 liter. Echter kan dit zeker voldoende zijn als 1- of 2-persoonskoelkast, of als extra koel vriescombinatie in de bijkeuken of garage (want je wilt voorkomen dat de extra koelkast leeg staat, en hierdoor onnodig veel kost en onnodig veel energie kost). Het vriesvak bevindt zich achter een extra deur en zal zo nu en dan ontdooit moeten worden. Dit hoeft niet wanneer er een no frost systeem in zit, waardoor er geen ijsvorming zit tegen de zijkant van de vriezer.

Overzicht kleine koel vriescombinaties

Koelvries-combinatie.nl is
Officieel partner en adviseur van

partner coolblue
partner wehkamp

Beste mini koelvriescombinatie

Een mini koel vriescombinatie heeft een afmeting van 52 centimeter hoog en 44 centimeter breed. De inhoud komt dan neer op ongeveer 35 tot 42 L en is echt bedoeld om op een andere koelkast of op een bar te plaatsen. Dit kan natuurlijk ook dienen als een kleine koelkast voor de essentiële dingen in een studentenkamer, maar is niet geschikt voor een 2- of meer-persoons huishouden.

Het voordeel aan een nieuwe koel vriescombinatie is het energieverbruik, dit loopt namelijk van A+ tot A+++. Dit kan aanzienlijk schelen in de energiekosten wanneer de koel vriescombinatie dagelijks gebruikt wordt en in verhouding veel eten en drinken moet koelen en vriezen. Let hierbij ook goed op of er een vriesvak in zit. In deze modellen is dat niet standaard het geval.