Beste inbouw koelvriescombinatie van 2022Nieuwe inbouw koelvriescombinatie kopen?

Een inbouw koelvriescombinatie wordt in een keukenkast geplaatst. Zo heb je wel de voordelen van een koelvriescombinatie, maar is deze niet zichtbaar in je keuken. Een inbouw koelvriescombinatie heeft altijd één enkele deur, maar kan zeker variëren in grootte. Ben je op zoek naar een nieuwe koelvriescombinatie en weet je al dat dit een inbouw koelvriescombinatie moet zijn, dan ben je al een eind op weg. Toch is er ook bij de inbouw koelvriescombinaties veel variatie: de grootte, de indeling, het energielabel, de kwaliteit en de prijs. Om het internetgeweld aan inbouw koelvriescombinaties overzichtelijk te maken, hebben we hier alle informatie die nodig is over de beste inbouw koelvriescombinatie van 2022 op een rij gezet. Zo maak je gemakkelijk een keuze voor de voor jou meest geschikte inbouw koelvriescombinatie!

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

De beste inbouw koelvriescombinatie van 2022

De prijs van een inbouw koelvriescombinatie liggen ongeveer tussen de €300 en €1700. De vuistregel, “hoe duurder, hoe beter” is hierbij meestal van toepassing, maar de prijs-kwaliteit verhouding varieert. Om deze te bepalen, kijken we naar verschillende factoren. Denk hierbij aan: het energielabel, de kwaliteit, de duurzaamheid, de gebruikte materialen en de gebruiksvriendelijkheid. Hierbij spelen ook de reviews van de gebruikers een grote rol: zij weten tenslotte of de inbouw koelvriescombinatie ook echt heeft wat er beloofd wordt.

Om te voorkomen dat je zelf de specificaties en kosten tegenover elkaar moeten zetten, hebben wij voor jou een top 4 gemaakt. Zo zie je gemakkelijk welke inbouw koelvriescombinatie het beste uit de test komt, wel zo handig!

Grootte van een inbouw koelvriescombinatie

Bij een inbouw koelvriescombinatie moet je goed letten op de afmeting, je wilt dat deze precies past. Deze moeten op een bepaalde manier gemeten worden binnen de ruimte waar de koelvriescombinatie komt. Tip: meet de hoogte van het onderste meubeldeur op. Dit komt dan overeen met de “hoogte onderste deurpaneel” bij de productinformatie van een koelvriescombinatie. In principe zijn de nismaten gestandaardiseerd maar zorg dat je deze toch even controleert.

Instructies voor het juist opmeten van de nismaten:

  1. Meet de hoogte van het keukenpaneel van de onderste deur op met een rolmaat
  2. Open de het keukenkastje en meet de hoogte van het plankje wat onderin het kastje zit, en achter het deurtje valt.
  3. Haal deze hoogte van de hoogte van de onderste deur af zodat je de hoogte van de inhoud van het kastje overhoudt. Deze afmeting komt dan overeen met de specificatie “hoogte onderste deurpaneel”.
  4. Meet nu de hoogte van de nis, ook wel de binnenkant van de keukenkast op.
  5. Naast de hoogte meet je ook de breedte en de diepte van de nis op en controleer je of deze overeenkomt met de informatie bij de specificaties van de koelvriescombinatie.
  6. Mocht je een onderbouwmodel willen, bijvoorbeeld een koelvriescombinatie onder het aanrecht, dan is het handig rekening te houden met het ventilatierooster wat zich aan de onderkant bevindt. De standaard hoogte van de nis is 82 centimeter en de koelvriescombinatie is altijd enkele centimeters te verstellen door middel van verstelbare pootjes.

Opletten bij aankoop van een inbouw koelvriescombinatie

Naast de afmetingen en draairichting, is er meer waar je op kunt letten bij de aankoop van een inbouw koelvriescombinatie. Zo let je bijvoorbeeld ook op de inhoud en de indeling. Wel zo praktisch wanneer je deze bijvoorbeeld naar wens kunt aanpassen. We zetten een aantal onderdelen op een rij om rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd ziet in de keuze voor de geschikte inbouw koelvriescombinatie:


Energielabel

Het energielabel van een koelvriescombinatie is van belang omdat dit de kosten en de ecologische voetafdruk voor de komende jaren gaat bepalen. Een zuinige koelvriescombinatie brengt aanzienlijk lagere kosten met zich mee. De inbouw koelvriescombinaties hebben een energielabel van A+ tot A+++-10%. Nu lijkt A+ al erg zuinig, maar een inbouw koelvriescombinatie mag zich pas milieubewust noemen bij een energielabel met A+++ of zuiniger.

Door naar de energielabels te kijken zie je wat het aantal kWh per jaar is en zo bereken je gemakkelijk hoeveel energiekosten je bespaard. De aankoopprijs van een milieubewuste koelvriescombinatie is vaak wat hoger, maar dit verdien je zeker terug tijdens het gebruik.

Koelkwaliteit

De koelkwaliteit bepaald hoe goed jou drinken en eten wordt bewaard. Een betere koelkwaliteit zorgt er uiteraard voor dat eten minder snel bederft. De koelkwaliteit van een koelvriescombinatie wordt bepaald door meerdere factoren: of er een inverter compressor aanwezig is, welke luchtcirculatie er gebruikt wordt, of er een vershoudzone is, of de temperatuur apart instelbaar is, of er een superkoel functie is en of er een anti-ijsvorming is. Daarnaast kijken we ook naar de bewaartijd bij stroomuitval, want hoe lang houdt de koelvriescombinatie het eten dan nog koel? Tenslotte kijken we naar de hoeveelheid invriesbaar eten per 24 uur: dus hoeveel kilogram kan er per 24 uur bevroren worden?

We delen de koelkwaliteit vervolgens op in drie klassen: de basisklasse, de middenklasse en de topklasse. We raden aan om een topklasse te kiezen. In deze koelvriescombinaties is het interne klimaat het beste geregeld.

Indeling

De indeling van de koelvriescombinatie is iets waar je in eerste instantie niet direct bij stil staat. Toch is het zonde om er tijdens het indelen van de geïnstalleerde koelvriescombinatie achter te komen dat de schappen niet praktisch zijn voor de voedingsmiddelen die jij kwijt wilt.

Het is handig om te weten of de indeling aangepast kan worden. Bij sommige koelvriescombinaties is dit niet het geval, bij anderen kun je de schappen enkele centimeters aanpassen en er zijn ook koelvriescombinaties waar je eindeloos creatief kunt zijn. Dat laatste is natuurlijk onwijs handig, maar misschien voor jou niet nodig.

Inhoud

Welke inhoud de koelruimte heeft is afhankelijk van de totale afmeting van de plek waar de koelvriescombinatie ingebouwd gaat worden. Mocht je specifiek meer koel- of vriesruimte willen, dan kun je er altijd voor kiezen om een koelvriescombinatie te kopen met een groter of juist een kleiner vriesvak.

Draairichting van de deur

Ook is het nuttig om rekening te houden met de draairichting van de deur, met name bij een inbouw koelvriescombinatie. Bij een inbouw koelvriescombinatie is de kant van de deur vaak te wisselen, waardoor je zelf je voorkeur kunt instellen bij het inbouwen van de koelvriescombinatie. Dit is echter niet voor iedere inbouw koelvriescombinatie het geval.

Scharniersysteem

Ook niet onbelangrijk, is de manier waarop de deur van de keukenkast op de koelvriescombinatie bevestigd moet worden. Er zijn 2 opties: sleepdeur en deur-op-deur. Bij een inbouw koelvriescombinatie met sleepdeur zit het frontpaneel met een deurbegeleider vast aan de koelvriescombinatie, hierdoor zit het frontpaneel niet direct op de deur van de koelvriescombinatie. Mocht je nu een deur-op-deursysteem hebben, dan kun je geen koelvriescombinatie met een sleepdeur kiezen omdat hier andere nismaten voor gelden. Een inbouw koelvriescombinatie met een deur-op-deursysteem zit direct vast aan het frontpaneel, bij dit scharniersysteem gaat de koelvriescombinatie verder open en dicht dan bij een sleepdeur. Ben je nu in het bezit van een sleepdeursysteem, dan kan je deze vervangen voor een deur-op-deursysteem door de deurgeleiders en scharnieren van het frontpaneel te verwijderen.

Anti ijs- en rijpvorming

Tegenwoordig hebben steeds meer koelvriescombinaties de anti-frost, smart-frost of low-frost functie. Dit zorgt ervoor dat je de vriezer (bijna) niet meer handmatig hoeft te ontdooien en schoonmaken. Deze functie voorkomt namelijk dat er ijs op de zijkanten van de vriezer verzameld, wat ruimte kan schelen in een vriezer. Wel zo handig wanneer je een kleine vriezer hebt, maar ook gebruiksvriendelijk. Bij een no-frost hoeft het vriesdeel helemaal niet ontdooit te worden, bij een low-frost moet dit ongeveer twee keer per jaar. Bij een koelvriescombinatie zonder deze functie wordt aangeraden om het vriesdeel zes keer per jaar te ontdooien.

Snelvries-functie

Weet jij op voorhand dat je een grote batch aan eten wilt invriezen? Dan is een snelvries-functie erg handig. Deze maakt het mogelijk om veel eten in een korte tijd voldoende goed te bevriezen. Zo blijft je eten langer goed.

Extra functies

De gebruiksvriendelijkheid is afhankelijk van de indeling van de koelvriescombinatie en hoe handig deze is. Zo is een variabele indeling erg gebruiksvriendelijk, want je past deze aan als het nodig is. Maar ook een flessenrek kan erg handig zijn. Daarbij zijn er nog deureigenschappen zoals een soft closing door deur die voorkomt dat de deur te hard dichtvalt, of een deuralarm die jou erop wijst dat de deur te lang open staat en de koelvriescombinatie onnodig hard moet werken om de ruimte koel te houden. Daarbij kun je nog denken aan vrieslades in plaats van één vriesvak met een deur. Andere extra functies zijn ijsblokjesmakers, een extra deur-in-een-deur waarbij je de meest gebruikte flessen gemakkelijk kunt pakken zonder de gehele deur te openen. Zo kies je een koelvriescombinatie die bij jou en je huishouden past.

Informatie en tips

Het kiezen en kopen van de meest geschikte koelvriescombinatie brengt vragen met zich mee. Of dat nu vragen zijn over de dingen waar je op let bij de aanschaf, of vragen over het onderhoud; we hebben de meest gestelde vragen verzameld en hier antwoord op gegeven. Kun je het antwoord waar je naar zoekt niet vinden? Neem dan contact met ons op, dan kijken we hoe we jou verder kunnen helpen!

Hoe maak je een koelvriescombinatie schoon?

Het is belangrijk om je koelkast schoon en opgeruimd te houden. Dit artikel legt uit hoe je de koelvriescombinatie schoon kunt houden en je voedsel veilig kunt houden. Lees verder voor schoonmaaktips voor een koelvriescombinatie. De koelkast is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het schoonmaken van de keuken. Zowel rauw en gekookt voedsel als dranken en specerijen, het is van vitaal belang dat het apparaat schoon en hygiënisch wordt gehouden om het risico van voedselvergiftiging te verminderen. Het schoonmaken van de koelkast is echter niet zo eenvoudig als het schoonmaken van andere delen van de keuken en bepaalde producten mogen…Hoe kun je een koelvriescombinatie ontdooien?

Handmatig de vriezer ontdooien is iets waar de meeste mensen weinig zin in hebben. Het is een rommelige en tijdrovende klus. De nieuwe vriezers en koelvriescombinaties hebben een no frost systeem, wat inhoud dat er geen ijsvorming tegen de wand ontstaat en ontdooien van de vriezer of het vriesdeel niet nodig is. Indien dit niet het geval is, zijn een aantal tips om het ontdooien van de vriezer makkelijker te maken wel zo handig.De beste manier om uw vriezer te ontdooien is om hem ‘gewoon’ te laten ontdooien als je hem hebt uitgezet. Als je online zoekt naar ‘vriezer ontdooien’,…Installatie van een koelvriescombinatie

De installatie van een koelvriescombinatie hoeft niet ingewikkeld te zijn, en kun je dan ook zelf proberen. De gebruiksaanwijzing geeft vaak al een handig overzicht van de stappen welke nodig zijn om een koelvriescombinatie te installeren. Echter kan het soms wat ingewikkeld opgeschreven zijn, en om je een richting te geven (op globaal niveau, en niet bedoeld voor één specifieke koelvriescombinatie) hebben we een aantal stappen voor je op een rij gezet. Aan de hand van het volgende stappenplan leiden we je door de installatie heen:Volg onderstaande belangrijkste stappen wanneer je de schoonmaak start: We beginnen bij de elektriciteitsinstallatie. Er…Inbouw koelvriescombinaties assortiment

Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties