Inbouw koel vriescombinatie

Wat is een inbouw koel vriescombinatie?

Mocht je een inbouw koel vriescombinatie voor in een keukenkastje willen kopen, dan is het noodzakelijk een inbouwkoelkast te kopen. Een normale koel vriescombinatie is niet gemaakt om in te bouwen en zal daarom niet passen. Om het internetgeweld aan inbouw koel vriescombinaties voor jou gestructureerd uiteen te zetten, hebben we hier alle informatie die nodig is over de beste inbouw koel vriescombinatie op een rij gezet.

De beste inbouw koelvriescombinaties van dit jaar

Soorten inbouw koel vriescombinatie

De kosten voor een inbouw koel vriescombinatie lopen uiteen. Dit ligt ongeveer tussen de €400 en €1800. De verschil in prijs is afhankelijk van de kwaliteit, het merk en de grootte van de koel vriescombinatie. Bekijk in onderstaand overzicht de verschillende soorten inbouw koel vriescombinaties.

Bosch KIS87AD40

Deur-op-deur

Bij een deur-op-deur-systeem bevestig je de meubeldeur direct op de koel vriescombinatie. Het voordeel is dat de koelkast wat verder open kan en het systeem is steviger.

Sleepdeur

Bij een sleepdeursysteem hebben zowel de meubeldeur als de koelkastdeur eigen scharnieren. De meubeldeur bevestig je op de koel vriescombinatie.

Samsung BRB260035WW

No frost

Door met luchtcirculatie de luchtvochtigheid te verplaatsen, voorkom je ijs- en rijpvorming. Een vriezer met No Frost hoef je nooit meer te ontdooien.

Low frost

Een vriezer met Low Frost vermindert de ijs- en rijpvorming. Je hoeft de diepvries minder vaak te ontdooien en dit gaat sneller en gemakkelijker.

Eigenschappen inbouw koelvriescombinatie

Naast de afmetingen en draairichting, koop je een koel vriescombinatie ook op andere kenmerken. Zo let je bijvoorbeeld ook op de inhoud en de praktische kant van de koelkast. Hier hebben we een aantal kenmerken op een rij gezet om rekening mee te houden:

De indeling van de koel vriescombinatie is iets waar je in eerste instantie niet direct bij stil staat. Want elke koelkast voldoet toch wel? Nu is het zonde om er tijdens het indelen van de geïnstalleerde koel vriescombinatie achter te komen dat de schappen niet praktisch zijn voor de voedingsmiddelen die jij kwijt wilt.

Het is altijd handig om te weten of de indeling aangepast kan worden. Bij sommige koelkasten is dit niet het geval, bij anderen kun je de schappen enkele centimeters aanpassen en er zijn ook koelkasten waar je eindeloos creatief kunt zijn. Dat laatste is natuurlijk onwijs handig, maar misschien voor jou niet nodig. Dit is handig om voor jezelf na te gaan, vooral wanneer je veel of juist weinig flessen/pakken kwijt wilt in je koelkast.

Welke inhoud de koelruimte kan hebben is natuurlijk ook afhankelijk van de totale afmeting van de plek waar de inbouw koel vriescombinatie ingebouwd gaat worden. Echter zijn er altijd koel vriescombinaties met meer of minder vriesruimte of koelruimte.

Ook is het nuttig om rekening te houden met de draairichting van de deur, met name bij een inbouwkoelkast. Bij inbouwkoelkasten is de kans van de deur vaak te wisselen, waardoor je zelf je voorkeur kunt instellen bij het inbouwen van de koelkast. Echter zijn er ook koelkasten waar dit niet het geval is, houdt hier dus wel rekening mee.

Ook niet onbelangrijk, is de manier waarop de deur van de keukenkast op de koelkast bevestigd moet worden. Er zijn 2 opties: sleepdeur en deur-op-deur. Bij een inbouwkoelkast met sleepdeur zit de het frontpaneel met een deurbegeleider aan de koel vriescombinatie, hierdoor zit het frontpaneel niet direct op de deur van de koel vriescombinatie. Mocht je nu een deur-op-deursysteem hebben, dan kun je geen koelkast met een sleepdeur kiezen omdat hier andere nismaten voor gelden. Een inbouwkoelkast met een deur-op-deursysteem zit direct vast aan het frontpaneel, bij dit scharniersysteem haat de koelkast verder open en dicht dan bij een sleepdeur. Ben je nu in het bezit van een sleepdeursysteem, dan kan je deze vervangen voor een deur-op-deursysteem door de deurgeleiders en scharnieren van het frontpaneel te verwijderen.

Tegenwoordig hebben steeds meer koelkasten de anti-frost, smart-frost of low-frost functie. Dit zorgt ervoor dat je de vriezer (bijna) niet meer handmatig hoeft te ontdooien en schoonmaken. Deze functie voorkomt dat er ijs op de zijkanten van de vriezer verzameld, wat ruimte kan schelen in een vriezer, vooral wanneer je een kleine vriezer hebt.

Koelvries-combinatie.nl is
Officieel partner en adviseur van

partner coolblue
partner wehkamp

Grootte van een inbouw koelvriescombinatie

Bij een inbouwkoelkast moet je heel goed letten op de maten. Deze moeten op een bepaalde manier gemeten worden binnen de ruimte waar de koelkast komt. Tip: meet de hoogte van het onderste meubeldeur op. Dit komt dan overeen met de “hoogte onderste deurpaneel” bij de productinformatie van een koelkvriescombinatie. In principe zijn de nismaten gestandaardiseerd maar zorg dat je deze toch even controleerd.

Instructies voor het juist opmeten van de nismaten:

  1. Meet de hoogte van het keukenpaneel van de onderste deur op met een rolmaat
  2. Open de het keukenkastje en meet de hoogte van het plankje wat onderin het kastje zit, en achter het deurtje valt.
  3. Haal deze hoogte van de hoogte van de onderste deur af zodat je de hoogte van de inhoud van het kastje overhoudt. Deze afmeting komt dan overeen met de specificatie “hoogte onderste deurpaneel”.
  4. Meet nu de hoogte van de nis, ook wel de binnenkant van de keukenkast op. Bij coolblue kun je deze vervolgens aanvinken bij de keuzehulp.
  5. Naast de hoogte meet je ook de breedte en de diepte van de nis op en controleer je of deze overeenkomt met de informatie bij de specificaties van de koelvriescombinatie.
  6. Mocht je een onderbouwmodel willen, wat een koelkast onder het aanrecht betreft, dan is het handig rekening te houden met het ventilatierooster wat zich aan de onderkant bevindt. De standaard hoogte van de nis is 82 centimeter en de koelkast is altijd enkele centimeters te verstellen door middel van verstelbare pootjes.