Beste grote koelvriescombinatie van 2022Nieuwe grote koelvriescombinatie kopen?

Een koelvriescombinatie is er in alle soorten en maten, van een kleine koelvriescombinatie voor op een tafel of bar tot aan een grote Amerikaanse koelvriescombinatie. Welk model geschikt is voor jou huishouden hangt van veel factoren af, waaronder de grootte van het huishouden.

Een grote koelvriescombinatie heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel is de grote ruimte om eten en drinken te koelen, wel zo handig met een groot huishouden of wanneer je graag weekboodschappen doet. Een grote koelvriescombinatie kan wel 330 tot 404 liter koelruimte en 105 tot 125 liter vriesruimte hebben. Daar komt bij dat de indeling van de koelvriescombinatie vaak geheel naar eigen smaak ingericht kan worden. In een kleinere koelvriescombinatie kun je wel wat schuiven met de hoogte van de plankjes, maar bij een grote koelvriescombinatie kun je veel meer aanpassen. Nog een voordeel is het feit dat je niet 2 aparte apparaten nodig hebt. Je hebt geen aparte koelvriescombinatie in de bijkeuken of garage nodig, want de Amerikaanse koelvriescombinatie heeft genoeg ruimte.

Daartegenover heeft een grotere koelvriescombinatie altijd meer energiekosten dan een kleinere, dus wanneer de koelvriescombinatie maar halfvol zit, is het juist geen slimme keuze. Toch kun je door één grote koelvriescombinatie neer te zetten ook energie besparen: het energieverbruik van één grote koelvriescombinatie is vaak lager dan van twee kleinere koelvriescombinaties, wel zo gunstig voor de energiekosten. Wat betreft de locatie van een grote koelvriescombinatie, moet je er wel rekening mee houden dat de grote modellen geen inbouw koelvriescombinaties betreffen. De ècht grote modellen zijn vrijstaande modellen, waardoor je de grote koelvriescombinatie wel als apart meubel in de keuken hebt staan.

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

De beste grote koelvriescombinatie

De beste grote koelvriescombinatie wordt gekozen aan de hand van een aantal factoren, denk aan de duurzaamheid, het energielabel, de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk bepaald de prijs-kwaliteit verhouding welke koelvriescombinatie de beste is. De kwaliteit wordt dan niet aan bepaald aan de hand van de duurzaamheid en de gebruikte materialen, maar ook aan de reviews van gebruikers.

Grote amerikaanse koelvriescombinatie

Een Amerikaanse koelvriescombinatie heeft nog meer ruimte. Denk aan 405 tot 440 liter koelruimte en 180 tot 330 vriesruimte, wat aanzienlijk meer ruimte is dan een grote koelvriescombinatie met een enkele deur. Deze koelvriescombinatie staat, net als de andere grote modellen, vrijstaand in de keuken. Vaak is een Amerikaanse koelvriescombinatie zo ontworpen dat het juist een eye-catcher vormt in de keuken. Houdt er bij het meten van de plek van de koelvriescombinatie wel rekening mee dat in enkele gevallen de deuren zodanig geopend worden dat de koelvriescombinatie meer ruimte nodig heeft in de breedte. Een Amerikaanse koelvriescombinatie kan dus niet altijd direct tegen andere kast aan gezet worden.

Er zijn modellen met handige opties, zoals een ijsblokjes machine of een klep waar je de (fris)drankflessen in kan zetten die je veel gebruikt, waardoor je niet de hele deur hoeft te openen. Dit laatste is natuurlijk gebruiksgemak, maar ook energiezuinig, omdat je hierdoor minder kou verliest bij het openen van het kleinere vak. Een Amerikaanse koelvriescombinatie heeft vaak een handige indeling met speciale rekken voor flessen, wat je niet in elke kleinere koelvriescombinatie terugvindt.

Het assortiment grote koelvriescombinaties

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe koelvriescombinatie, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of vrijstaande koelvriescombinatie te maken heeft.

Hoe maak je een koelvriescombinatie schoon?

Het is belangrijk om je koelkast schoon en opgeruimd te houden. Dit artikel legt uit hoe je de koelvriescombinatie schoon kunt houden en je voedsel veilig kunt houden. Lees verder voor schoonmaaktips voor een koelvriescombinatie. De koelkast is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het schoonmaken van de keuken. Zowel rauw en gekookt voedsel als dranken en specerijen, het is van vitaal belang dat het apparaat schoon en hygiënisch wordt gehouden om het risico van voedselvergiftiging te verminderen. Het schoonmaken van de koelkast is echter niet zo eenvoudig als het schoonmaken van andere delen van de keuken en bepaalde producten mogen…Installatie van een koelvriescombinatie

De installatie van een koelvriescombinatie hoeft niet ingewikkeld te zijn, en kun je dan ook zelf proberen. De gebruiksaanwijzing geeft vaak al een handig overzicht van de stappen welke nodig zijn om een koelvriescombinatie te installeren. Echter kan het soms wat ingewikkeld opgeschreven zijn, en om je een richting te geven (op globaal niveau, en niet bedoeld voor één specifieke koelvriescombinatie) hebben we een aantal stappen voor je op een rij gezet. Aan de hand van het volgende stappenplan leiden we je door de installatie heen:Volg onderstaande belangrijkste stappen wanneer je de schoonmaak start: We beginnen bij de elektriciteitsinstallatie. Er…Hoe kun je een koelvriescombinatie ontdooien?

Handmatig de vriezer ontdooien is iets waar de meeste mensen weinig zin in hebben. Het is een rommelige en tijdrovende klus. De nieuwe vriezers en koelvriescombinaties hebben een no frost systeem, wat inhoud dat er geen ijsvorming tegen de wand ontstaat en ontdooien van de vriezer of het vriesdeel niet nodig is. Indien dit niet het geval is, zijn een aantal tips om het ontdooien van de vriezer makkelijker te maken wel zo handig.De beste manier om uw vriezer te ontdooien is om hem ‘gewoon’ te laten ontdooien als je hem hebt uitgezet. Als je online zoekt naar ‘vriezer ontdooien’,…Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties