Grote koel vriescombinatie kopen?

Een koel vriescombinatie is er in alle soorten en maten, van kleine koelkasten bedoeld om op een bar te plaatsen, tafelmodellen, inbouwmodellen, vrijstaande koelkasten, tot aan grote Amerikaanse koelkasten. Welk model geschikt is voor jou huishouden hangt van veel factoren af, waaronder het aantal personen in het huishouden.

Een grote koel vriescombinatie heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. Zo is het een voordeel dat je er veel eten en drinken in kwijt kunt, ligt behoorlijk voor de hand natuurlijk, maar ook wel zo handig wanneer er een gezin gebruik maakt van dezelfde koelkast. Een grote koel vriescombinatie kan wel 330 tot 404 liter koelruimte en 105 tot 125 liter vriesruimte bevatten. Daar komt bij dat de indeling van de koelkast vaak geheel naar eigen smaak te bepalen is. In een kleine koelkast kun je wel wat schuiven met de hoogte van de plankjes, maar bij grote koelkasten kun je veel meer aanpassen, simpelweg omdat er meer ruimte is en er dus meer opties zijn. Nog een voordeel is het feit dat je niet 2 aparte apparaten nodig hebt. Geen aparte vriezer bijvoorbeeld, want deze is al groot genoeg, en ook geen extra koelkast in de bijkeuken, want hier past het eten en drinken al in. Dat scheelt aanzienlijk in energiekosten. Daartegenover heeft een grotere koelkast altijd meer energiekosten dan een kleinere, dus wanneer de koelkast maar halfvol zit, is het juist geen slimme keuze.

Wat betreft de locatie van een grote koelkast, moet je er wel rekening mee houden dat de grote modellen geen inbouwkoelkasten betreffen. De ècht grote modellen zijn vrijstaande modellen, waardoor je de grote koel vriescombinatie wel als apart meubel in de keuken hebt staan. Het is handig dat je keuze hebt uit een grote koel vriescombinatie met het vriesdeel boven of onder de koelkast. Over het algemeen is het standaard dat de vriezer zich onderaan bevindt, omdat dit minder gebruikt wordt, maar er zijn ook modellen waar dit omgedraaid is.

Overzicht grote koel vriescombinaties

Koelvries-combinatie.nl is
Officieel partner en adviseur van

partner coolblue
partner wehkamp

Beste grote koelvriescombinatie

Amerikaanse koelkasten hebben nog meer ruimte. Denk aan 405 tot 440 liter koelruimte en 180 tot 330 vriesruimte, wat aanzienlijk meer ruimte is dan een grote koel vriescombinatie met een enkele deur. Deze koelkast staat, net als de andere grote modellen, vrijstaand in de keuken. Vaak is deze koelkast zo ontworpen dat dit juist mooi staat. Wel moet je er rekening mee houden dat deze koelkasten vaak meer ruimte nodig hebben om de deur te openen, dus ze kunnen niet altijd direct tegen andere kasten aan gezet worden.

Er zijn modellen met handige opties, zoals een ijsblokjes machine of een klep waar je de (fris)drankflessen in kan zetten die je veel gebruikt, waardoor je niet de hele deur hoeft te openen. Dit laatste is natuurlijk gebruiksgemak, maar ook energiezuinig, omdat je hierdoor minder kou verliest bij het openen van het kleine vak. Amerikaanse koelkasten hebben vaak een handige indeling met speciale rekken voor flessen, wat je niet in elke kleinere koel vriescombinatie terugvindt. Bekijk hier een kleine koel vriescombinatie.