Beste koelvriescombinatie merken van 2022

Wanneer we het hebben over huishoudelijke apparaten blijkt vaak de koelkast toch wel een van de belangrijkste te zijn. Wie geniet er nou niet van een ijskoud biertje of een lekker ijsje uit eigen vriezer? Daarom is het belangrijk om een van de beste koelvriescombinatie in huis te halen die nog wel een jaartje of 15 meegaat. Maar wanneer weet je nou of je een goede keuze hebt gemaakt? In dit artikel gaan we je hierbij helpen door alle merken op een rij te zetten met hun voor- en nadelen, en waar je op moet letten als je een koelvriescombinatie wilt aanschaffen. Daarnaast zullen we laten zien hoe ze getest worden, zodat jij weet welke kenmerken het belangrijkst zijn voor de beste koelvriescombinatie.

Welk merk koelvriescombinatie is het beste?

Uiteraard zijn er ook veel merken beschikbaar op de markt, we zullen een paar hiervan verder toelichten. In de afgelopen jaren zijn er veel extra functies verschenen op de beste koelvriescombinaties, waardoor je soms door het bos de bomen niet meer kunt zien. Echter, is prijs niet altijd de doorslaggevende factor. Een koelkast die minder technologische snufjes heeft is waarschijnlijk gebouwd van degelijke materialen, waardoor deze wellicht een jaartje langer meegaat dan de concurrent. Hier moet je ook goed naar kijken als je een nieuwe keuken gaat aanschaffen; vaak neem je hier een inbouwkoelkast bij.

We zullen een klein lijstje met aandachtspunten voor de aanschaf opsommen en daaronder in een tabel merken samenvatten met hun sterke en zwakke punten, om erachter te komen wat het beste merk koelvriescombinatie is. Aandachtspunten voor de aanschaf van de koelvriescombinatie zijn bijvoorbeeld ruimte in de koelkast, het instellen van de temperatuur, bediening. Ook is het belangrijk om na te denken of de koelkast goed schoon te houden is.

MerkPlus- en minpuntenPrijsrange
BoschPlus: Vulinhoud (330 liter) en boodschappen blijven lang vers
Min: Geen greep om de koelkast makkelijk te openen
€500 – €1.500
LGPlus: App om te bedienen en deurkoeling
Min: Geen greep om de koelkast makkelijk te openen
€600 – €1.000
LiebherrPlus: No frost; nooit meer ontdooien en erg zuinig (A+++)
Min: Geen vershoudzone
€500 – €1.500
SamsungPlus: Waterdispenser op de deur en no frost; nooit meer ontdooien
Min: Geen deuralarm wanneer deur open blijft staan
€500 – €800
SiemensPlus: Roestvrijstalen deur (beschadigt niet snel) en erg ruim (279 liter)
Min: Geen greep om de koelkast gemakkelijk te openen
€500 – €1.300
SmegPlus: Erg stil (31 decibel) en luchtcirculatie
Min: Rechtsdraaiend (kan niet omgekeerd worden)
€1.500 – €1.700


In de tabel is goed te zien dat de meeste koelkasten tegenwoordig over No Frost-technologie beschikken, dat betekent dat er geen ijsvorming ontstaat en je dus nooit meer je koelvriescombinatie hoeft te ontdooien. Verder beginnen de meeste merken rond dezelfde prijs (€500), maar de uitloop is erg groot. Zo is een Smeg bijvoorbeeld erg aan de prijs, maar voor retroliefhebbers is dat echt een must-have. Siemens heeft kwalitatief de beste koelvriescombinaties, en voor een lekker snel koud glas water moet je bij Samsung zijn. Er zijn opties voor iedereen, dus de beste koelvriescombinatie is een redelijke persoonlijke keuze.

Beste koelvriescombinatie merken getest

Er zijn gelukkig ook onderzoeken die je kunnen helpen bij het maken van je keuze. De Consumentenbond voert onafhankelijk onderzoek uit om de klant te helpen en de beste koelvriescombinaties op een rij te zetten. Ze testen op een aantal cruciale punten die we hieronder kort zullen behandelen.

Uiteraard begint de test bij het koelvermogen van een koelkast; is de temperatuur koel genoeg en blijft deze constant? Er wordt gesproken van een optimale temperatuur, 4 graden voor koelen en -18 voor vriezen. Als dat getest gaan ze door naar de vriescapaciteit. Er word getest hoelang het duurt voordat de temperatuur -18 bereikt, en word er bekeken of het voedsel daarna niet te warm word. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar het energiegebruik van het apparaat, tegenwoordig hebben alle koelvriescombinaties energielabel A, maar hier is veel fluctuatie in mogelijk.

Daarnaast blijven ook het geluid en het gebruikersgemak niet ongetest. Lage bromgeluiden kunnen namelijk door de consument als erg storend worden ervaren. Onder het gebruikersgemak word onder andere verstaan of de lades handig werken, de vulinhoud, de bediening, verlichting en de speciale functies die de koelkast wellicht heeft.

Kortom, er is veel mogelijk bij het aanschaffen van een koelvriescombinatie. Het is lastig om de beste koelvriescombinatie vast te stellen, omdat er zoveel goede beschikbaar zijn. We hopen dat je door dit artikel meer inzicht hebt gekregen in wat belangrijk voor jou is bij de aanschaf.

De koelvriescombinatie keuzehulp

Om je op weg te helpen hebben we een keuzehulp ontwikkeld. Door antwoord te geven op verschillende vragen komen we er snel en gemakkelijk achter welk type koelvriescombinatie het beste bij jou keuken en jou huishouden past. Dan ben je er uiteraard nog niet: je kiest uit deze selectie welk model het beste bij jou past. Om je daarmee op weg te helpen leggen we onderaan uit waar je zoal op kunt letten. Maar eerst kijken we welk type koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou met de keuzehulp!

Wil je een inbouw of een vrijstaande koelvriescombinatie?
Zoek je een kleine, een grote of een normale afmeting koelvriescombinatie?
Moet de koelvriescombinatie beschikken over 'No Frost'?

Informatie en tips

We zetten alle handige informatie en tips met betrekking tot het kiezen van de juiste koelvriescombinatie tot aan het onderhoud van de koelvriescombinatie voor je op een rij. Heb je buiten deze tips om nog een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe kun je een koelvriescombinatie ontdooien?

Handmatig de vriezer ontdooien is iets waar de meeste mensen weinig zin in hebben. Het is een rommelige en tijdrovende klus. De nieuwe vriezers en koelvriescombinaties hebben een no frost systeem, wat inhoud dat er geen ijsvorming tegen de wand ontstaat en ontdooien van de vriezer of het vriesdeel niet nodig is. Indien dit niet het geval is, zijn een aantal tips om het ontdooien van de vriezer makkelijker te maken wel zo handig.De beste manier om uw vriezer te ontdooien is om hem ‘gewoon’ te laten ontdooien als je hem hebt uitgezet. Als je online zoekt naar ‘vriezer ontdooien’,…Hoe maak je een koelvriescombinatie schoon?

Het is belangrijk om je koelkast schoon en opgeruimd te houden. Dit artikel legt uit hoe je de koelvriescombinatie schoon kunt houden en je voedsel veilig kunt houden. Lees verder voor schoonmaaktips voor een koelvriescombinatie. De koelkast is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het schoonmaken van de keuken. Zowel rauw en gekookt voedsel als dranken en specerijen, het is van vitaal belang dat het apparaat schoon en hygiënisch wordt gehouden om het risico van voedselvergiftiging te verminderen. Het schoonmaken van de koelkast is echter niet zo eenvoudig als het schoonmaken van andere delen van de keuken en bepaalde producten mogen…Installatie van een koelvriescombinatie

De installatie van een koelvriescombinatie hoeft niet ingewikkeld te zijn, en kun je dan ook zelf proberen. De gebruiksaanwijzing geeft vaak al een handig overzicht van de stappen welke nodig zijn om een koelvriescombinatie te installeren. Echter kan het soms wat ingewikkeld opgeschreven zijn, en om je een richting te geven (op globaal niveau, en niet bedoeld voor één specifieke koelvriescombinatie) hebben we een aantal stappen voor je op een rij gezet. Aan de hand van het volgende stappenplan leiden we je door de installatie heen:Volg onderstaande belangrijkste stappen wanneer je de schoonmaak start: We beginnen bij de elektriciteitsinstallatie. Er…Merken koelvriescombinaties

Er zijn verscheidende merken koelvriescombinaties. Elk melk heeft verschillende specificaties en een eigen design. Toch verschilt het binnen een merk ook welk model je kiest, er is namelijk veel variatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, SMEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Bekijk top 10 koelvriescombinaties
Bekijk de top 10 koelvriescombinaties
Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 koelvriescombinaties